VALKOISET HAMPAAT

SYITÄ HAMPAIDEN VÄRJÄYTYMISEEN

Oletko koskaan katsonut peiliin ja miettinyt, että hampaasi näyttävät aiempaa keltaisimmilta? Et ole yksin. Koska hampaat voivat värjäytyä vähitellen, sen havaitseminen ei ole helppoa. Ja vaikka itsetuntosi laskisi ja surisit kerran niin häikäisevän valkoista hymyäsi, älä menetä toivoasi – voit saada häikäisevän hymysi takaisin. Selvitä aluksi värjäytymisen syyt ja kuinka voit välttää hampaiden altistumisen niille.

SYY #1: Ikä

Hampaat voivat alkaa kellastua luonnollisesti iän myötä. Tämä johtuu siitä, että hampaiden vahva valkoinen pintakerros eli kiille heikkenee ajan myötä hampaiden jokapäiväisen kulumisen vuoksi, jolloin hammasluun eli dentiinin luonnollinen väri tulee esiin.

SYY #2: Tupakointi

Savukkeiden, piipun tai nuuskan kaltaisten tupakkatuotteiden käyttö värjää hampaita. Jatkuvassa käytössä ne tekevät hampaista tummempia ajan myötä.

SYY #3: Suuhygienia

Jos et poista plakkia säännöllisesti harjaamalla hampaita sekä käyttämällä hammaslankaa ja suuvettä, hampaat saattavat värjäytyä nopeammin.

SYY #4: Käytät lääkitystä

Tietyt antihistamiinit, verenpainelääkkeet ja psykoosilääkkeet voivat värjätä aikuisten hampaita. Keskustele lääkärin kanssa siitä, voiko käyttämilläsi lääkkeillä (tai lääkkeillä, joiden käyttöä harkitset) olla tällaisia mahdollisia sivuvaikutuksia.

SYY #5: Sairaudet

Harvinaisempi syy hampaiden värjäytymiseen voi olla joko kiilteeseen vaikuttava sairaus tai sairauden hoito, kuten kemoterapia ja/tai syövän sädehoito. Tällaisissa tapauksissa värimuutos on ruskeampi.

SYY #6: Geenit

Joillakin ihmisillä on luonnostaan paksumpi tai valkoisempi kiille kuin toisilla.

 

 

HELPPOJA TAPOJA HAMPAIDEN PITÄMISEEN VALKOISINA

Kun et harjaa hampaita, käytä hammaslankaa ja huuhtele ruokahiukkasia ja bakteereja suusta säännöllisesti, ne voivat muuttua värjääviksi aineiksi, jotka tummentavat hampaita. Valitettavasti kaikki valkaisutuotteet eivät toimi, ja jotkut tuotteet eivät sovi kaikille. Tässä on siksi muutamia päivittäisiä tapoja, jotka auttavat varmistamaan, etteivät hampaasi värjäydy puutteellisen suuhygienian vuoksi.

HARJAA

Vähintään kahdesti päivässä fluoria sisältävällä hammastahnalla.

KÄYTÄ HAMMASLANKAA

Vähintään kerran päivässä vaikeasti tavoitettavien hammasvälien puhdistamiseksi.

HUUHTELE

Käytä LISTERINE® Advanced White Milder Taste -suuvettä 60 sekunnin ajan kahdesti päivässä saadaksesi valkoisemmat hampaat vain yhdessä viikossa. Säännöllisesti kahdesti päivässä käytettynä Listerine® Advanced White Milder Taste -suuvesi kliinisesti todistetusti valkaisee hampaita jo yhdessä viikossa. Tuotteessa on ainutlaatuinen koostumus, joka poistaa värjäymiä ja muodostaa suojakalvon, joka ehkäisee uusien värjäymien syntyä. Tuotteen hankaamaton valkaisuteknologia ei vahingoita kiillettä.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ VALKOISISTA HAMPAISTA

QA Text: