TERVEET IKENET

Ienongelmat ovat tavallisia

Miljoonilla aikuisilla on jonkinlainen iensairaus, mutta vain osa havaitsee sen, koska kipu ei ole varhainen oire. Pienen verimäärän sivuuttaminen pesualtaassa hampaiden harjauksen tai hammaslangan käytön jälkeen ei ehkä kuulosta kovin vaaralliselta, mutta tällaisia merkkejä on hyvä pitää silmällä. Se on merkki ientulehduksesta, helposti hoidettavasta iensairaudesta, josta voi päästä eroon täysin. Hoitamattomana lievä vaihe voi kehittyä vakavammaksi muodoksi, joka voi aiheuttaa pysyviä vaurioita luulle ja kudoksille, jotka pitävät hampaita paikallaan.

Ientulehduksen yleisin syy on epäsäännöllinen suunhoitorutiini. Väärä harjaustekniikka voi myös pahentaa ongelmaa. Jos et harjaa hampaitasi, käytä hammaslankaa huolellisesti etkä huuhtele suuvedellä säännöllisesti, ruoka ja bakteerit saavat asettua strategisesti hampaiden ja ikenien väliin, missä ne voivat rauhassa kasvaa ja muodostaa plakkia. Ienrajalle kerääntynyt plakki voi sitten kovettua hammaskiveksi, jos sitä ei poisteta perusteellisella puhdistuksella. Hammaskivi voidaan poistaa vain hammaslääkärissä erikoistyökaluilla.

Hyvä uutinen on, että ientulehdusta voidaan hoitaa parantamalla suunhoitorutiinia kotona ja käymällä useammin hammaslääkärissä poistattamassa plakkia ja hammaskiveä erikoistyökaluilla. Estä iensairauksien kehittyminen harjaamalla hampaat ruokailun jälkeen, käyttämällä hammaslankaa ja huuhtelemalla suuvedellä kahdesti päivässä.

Listerine® tarjoaa suuvesiä, jotka edistävät ienten terveyttä. Täältä voit lukea lisää Listerine® Total Care Teeth & Gum ja Listerine® Fresh Ginger & Lime Milder Tastesta, Listerine® Professional Gum Therapy.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ikenistä ja ienongelmista

QA Text: