RAIKAS HENGITYS

NÄIN VÄLTÄT PAHANHAJUISEN HENGITYKSEN

Kaikilla on joskus ollut pahanhajuinen hengitys. Se ei ole harvinaista, mutta sen voi välttää. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit välttää kiusallisen tilanteen:

Pidä huolta suustasi

Hyvä suuhygienia on välttämätöntä pahanhajuisen hengityksen korjaamiseksi, mutta siitä huolimatta kaikki eivät huolehdi siitä. Hyvä suunhoitorutiini auttaa vähentämään pahanhajuista hengitystä aiheuttavien bakteerien määrää. Käytä lisäksi antibakteerista suuvettä kahdesti päivässä plakin vähentämiseksi. Eteerisiä öljyjä sisältävä Listerine®-suuvesi kahdesti päivässä käytettynä auttaa vähentämään plakkia sekä pahanhajuista hengitystä aiheuttavien bakteerien määrää.

Mieti, mitä syöt

Pahimpia syyllisiä ovat rikkipitoiset elintarvikkeet, kuten valkosipuli ja sipuli, jotka imeytyvät verenkiertoon ja tulevat taas ulos hengityksen ja puheen mukana. Joten syö enemmän vihanneksia ja yrttejä, kuten selleriä, porkkanoita ja persiljaa – ne sisältävät paljon vettä, joka auttaa huuhtelemaan suun puhtaaksi.

Nesteytä

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta harjata hampaitasi sekä käyttää hammaslankaa ja suuvettä jokaisen aterian jälkeen, voi olla hyödyllistä juoda jotakin ja siten huuhdella pois bakteerit ja ruoan tähteet ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa ongelmia. Vesi on paras vaihtoehto. Vältä virvoitusjuomia – kaikki ylimääräinen sokeri kerääntyy hampaiden ja ikenien päälle ja sekoittuu ruoan jäännöksiin, mikä johtaa pahanhajuiseen hengitykseen.

 

Pureskele oikeita asioita

Sokerittoman purukumin pureskeleminen ruoan jälkeen voi auttaa raikastamaan hengitystä ja pitämään yllä syljeneritystä, jotta suu voisi huuhtoa bakteerit ja ruoan tähteet pois luonnollisella tavalla.

Haluatko siis välttyä pahanhajuiselta hengitykseltä? Muista harjata hampaasi sekä käyttää hammaslankaa ja suuvettä säännöllisesti. Listerine® tarjoaa useita suuvesiä, jotka ehkäisevät pahanhajuista hengitystä aiheuttavia bakteereja jopa 12 tunnin ajan. Lue lisää Listerine® Total Caresta täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pahanhajuisesta hengityksestä

QA Text: